Monitorizarea calităţii apei

Laboratorul de analize fizico-chimice si microbiologice Uzina de apă
Laboratorul de analize fizico chimice şi microbiologice de la Uzina de apă Mărtineşti are ca domeniu de activitate: prelevarea de probe de apă şi efectuarea de analize fizico-chimice şi microbiologice.
Calitatea apei este urmărită:
-pe tot parcursul procesului tehnologic
-la ieşirea din Uzina de apă Mărtineşti
-în reţeaua de distribuţie,la robinetele consumatorilor
Punctele de recoltare din uzina de apă sunt:
1.Apa brută
2.Apa filtrată treapta I
3.Apa filtrată treapta II
4.Apa potabilă la ieşirea din uzina
Apa potabilă continuă să fie monitoirizată şi analizată şi după ce ajunge în reţeaua de distribuţie,conform unor programe de monitorizare de control a calităţii apei potabile la consumator,conform unor programe avizate de Autoritatea de Sănătate Publică a judeţului Satu Mare. Astfel se recoltează săptămânal probe de apă potabilă din 12 puncte fixe din reţeaua de distribuţie Satu Mare, precum şi din comunele: Odoreu, Păuleşti, Dorolţ, Lazuri, în urma extinderii reţelei de apă din Satu Mare. Din aceste puncte de recoltare se execută lunar 459 analize fizico-chimice şi 135 analize microbiologice.
Monitorizarea de control a calităţii apei potabile se efectuează şi pentru:
- apa potabilă livrată de Uzina de Apă Doba
- reţeua de distribuţie Carei şi comunele Doba, Berveni, Urziceni
- apa potabilă livrată de Instalaţia de tratare Tăşnad
- reţeaua de distribuţie Tăşnad
- apa potabilă livrată de Instalaţiile de tratare :Livada, Sanislău, Halmeu, Gelu, Botiz, Oraşu Nou şi reţelele de distribuţie aprovizionate de aceste instalaţii de tratare
- apa potabilă livrată de Uzina de apă Negreşti şi reţea consummator Negreşti Oaş
- apa potabilă în comunele :Craidorolţ, Boghiş, Traian, Vetiş
-apa potabilă în oraşul Ardud
Analizele efectuate sunt evidenţiate în registre de urmărire, iar la sfârşitul fiecărei luni se transmit la Biroul Producţie din cadrul societăţii, informând conducerea societăţii dacă apar depăşiri ale indicătorilor analizaţi.
Analizele de calitate a apei potabile distribuite de S.C.Apaserv Satu Mare S.A. sunt dublate ,de cele efectuate de către Autoritatea de Sănătate Publica a Jud.Satu Mare,conform Programelor de monitorizări de audit a calităţii apei potabile la consumator.